Automobilisten en fietsers moeten omrijden via de Liersesteenweg.
AWV Automobilisten en fietsers moeten omrijden via de Liersesteenweg.

Antwerpsesteenweg week onderbroken voor alle verkeer

Begin juli zal de Antwerpsesteenweg in Mechelen een week lang zijn afgesloten voor alle verkeer ter hoogte van de Otterbeek. Bestuurders en fietsers moeten omrijden via de Liersesteenweg.

Een aannemer plaats van 5 tot en met 12 juli een nieuwe koker voor de Otterbeek onder de steenweg. Dat in het kader van de bouw van een fly-over op het kruispunt Antwerpsesteenweg/R6. “De nieuwe koker voor de Otterbeek is 51 meter lang, 3,5 meter breed en 2,5 meter hoog. De koker bestaat uit een aantal prefab delen. Die worden een voor een door een grote kraan in een open bouwput op hun plaats gelegd en vervolgens aan elkaar gemonteerd”, licht het Agentschap Wegen en Verkeer toe.

Het verkeer kan in beide richtingen niet door, ook fietsers niet. Zij moeten een opleiding volgen (zie kaartje). Te voet langs de werfzone wandelen blijft wel steeds mogelijk.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer