3 Zo moet het nieuwe buitenzwembad met ploeterbad, glijbaantoren en piratenspeeltuin er uitzien.
RV Zo moet het nieuwe buitenzwembad met ploeterbad, glijbaantoren en piratenspeeltuin er uitzien.

Dit wordt het nieuwe buitenbad

ZWEMPARADIJS DE WATERPERELS VIERT TIENDE VERJAARDAG

Het subtropisch zwemparadijs De Waterperels viert zijn tiende verjaardag met concrete uitbreidingsplannen. "In september starten de werken voor de aanleg van een buitenzwembad en ploeterbad. In een latere fase komen daar nog een zwembad met kinderbad en een glijbaantoren van 15 meter hoog bij", zegt schepen Ivo Andries (Open VLD).

"De eerste fase start in september op de bestaande ligweide die uitgebreid wordt. Het buitenzwembad, 15 op 8 meter, en ploeterbad voor de kinderen komen er al zeker want de stad betaalt dit met de opgebouwde reserves die ondertussen 800.000 euro bedragen. De tweede fase wordt later uitgevoerd en omvat de aanleg van nog een zwembad met kinderbad en glijbaantoren. Dit kost 3,4 miljoen euro. De bijdrage van de stad in deze fase moet nog bekeken worden. Vanaf volgende zomer zal men tenminste van één buitenzwembad kunnen genieten dat trouwens het hele jaar door verwarmd wordt", legt schepen Ivo Andries uit.

3 250 ballonnen gaan de lucht in. Wie er eentje vindt, mag gratis binnen.
David Legreve 250 ballonnen gaan de lucht in. Wie er eentje vindt, mag gratis binnen.

Zwemparadijs

De Waterperels was vanaf de eerste dag een succes. "Dat komt omdat wij baanbrekend werk leveren. Lier pakte uit met een heus zwemparadijs. Een zwembad om baantjes te zwemmen, een golfslagbad, een sensationele wildwaterbaan, een warme lagune en een sauna die zopas uitgebreid is zodat er tot 40 mensen in kunnen. Daaraan gekoppeld een restaurant, zwemterras en ligweide met zomerbar. Voor de minder mobiele personen is er een tillift", legt zwembadmanager Evi De Herdt en Jan De Wit, gedelegeerd bestuurder S&R Group, uit.


De Waterperels viert met leuke acties. Gisteren zijn tien dolle feestdagen gestart met een Pongomaskottetaart. En er werd een reuzegroot cadeau geopend waar 250 ballonnen met een kaartje uit ontsnapten. De vinders van het kaartje krijgen een gratis toegangsticket. Verder mogen alle kinderen die tien jaar zijn tot en met zaterdag 9 juli gratis binnen. Liefst 45 trouwe klanten die continu hun abonnement verlengden werden gisteren feestelijk getrakteerd op een lunch, een stuk Pongotaart en leuke gadgets. Het volledige programma vind je op www.sr-dewaterperels.be

3 In het water ligt een opblaasbaar speeltuig in de vorm van Pongo.
David Legreve In het water ligt een opblaasbaar speeltuig in de vorm van Pongo.

Lees meer