Stadsgidsen Dirk Luyten en Mark Ceustermans in de Heilig Hartkerk.
Kristof De Cnodder Stadsgidsen Dirk Luyten en Mark Ceustermans in de Heilig Hartkerk.

Gidsen leiden toeristen voortaan ook ‘Buiten de Poorten’

De Lierse stadsgidsen en de toeristische dienst dokterden een nieuwe themawandeling uit onder de naam ‘Buiten de Poorten’. De tocht loopt grotendeels – hoe raadt u het? – door enkele buitenwijken van de stad. De Heilig-Hartkerk, het station en de Dungelhoeffsite zijn de speerpunten van de begeleide wandeling.

Lier had al een mooi aanbod van toeristische themawandelingen, maar elk jaar proberen de gidsen en de toeristische dienst ook met iets nieuws op de proppen te komen. “De meeste van onze wandelingen lopen door ons historische centrum, binnen de oude stadspoorten dus. Deze keer wilden we eens iets anders lanceren”, vertelt Mark Ceustermans van gidsenvereniging Argus. “De twee uur durende wandeling ‘Buiten de Poorten’ speelt zich grotendeels af in de westelijke hoek van de stad.”

Belangrijke etappes tijdens de wandeling zijn de tachtig jaar oude Heilig Hartkerk (op de Antwerpsesteenweg), het station en omgeving en de Dungelhoeffsite (nabij de Mechelsesteenweg). “Op architecturaal vlak komen we onderweg enkele interessante zaken tegen”, gaat Mark Ceustermans verder. “Leuk is dat we de Heilig Hartkerk ook van binnen zullen kunnen tonen aan de wandelaars, want we kregen een sleutel van de kerkfabriek. De wandeling heeft een gedeeltelijk Lierse insteek, maar is ook deels universeel. Dan denk ik vooral aan het stuk stationsbuurt dat we doorkruisen. Op veel plaatsen heeft de bouw van een station immers een grote impact gehad op de stadsontwikkeling.”

Visit Lier hoopt Lierenaars en mensen van buitenaf warm te kunnen maken voor ‘Buiten de Poorten’. Groepen (van maximum 25 personen) kunnen een gegidste wandeling reserveren. Individuele personen kunnen op zondag 2 juni (om 14 uur) ook mee op stap met de gids. Meer info en reserven via www.visitlier.be

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer