Julia Van Hool doet dagelijks turnoefeningen in de gang van het woonzorgcentrum.
Foto David Legreve Julia Van Hool doet dagelijks turnoefeningen in de gang van het woonzorgcentrum.

Julia Van Hool is 108 jaar en in topvorm

Julia Van Hool werd gisteren zondag 108 jaar. Hiermee is zij de oudste inwoner van Lier en de hele regio. Julia ziet er nog altijd heel goed uit. Met haar netjes gekapt haar en feestelijke outfit zou je denken dat zij een zeventiger is.

"Dag Bertje, jij komt hier nu al voor de achtste keer", zegt Julia al lachend. Ze zit kaarsrecht aan het raam van haar kamer in het Woonzorgcentrum Sint-Jozef in Lier. De vensterbank staat vol met verjaardagskaartjes.


Twee jaar geleden woonde Julia nog alleen thuis. "Ik voel me hier heel goed en de dokter zegt dat mijn hart en bloeddruk perfect zijn. En ik turn nog elke dag in de gang. Maar ja, in feite ben ik versleten... en ik ben gevoelig geworden voor alles dat er gebeurt. Daarom wil ik ook dat het een rustige verjaardag wordt. Ik krijg veel bezoek en iedereen wil met mij een babbeltje slaan. Dat is heel plezant, maar vermoeiend", vertelt Julia terwijl het komen en gaan is van familie en vrienden.


Julia trouwde met René Op de Beeck in 1932 en de dag na hun trouw stonden ze samen in de beenhouwerij aan de Maasfortbaan. Ze kregen vier kinderen; Marcel, Joske, Flor en Anny, die zeventigers en tachtigers zijn. Zij zorgden voor twee kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. (WAE)

Lees meer