De buitenkant van café In 't Kruisken.
RV/Google Streetview De buitenkant van café In 't Kruisken.

Na herhaaldelijke overtredingen coronaregels: café In ‘t Kruisken moet week lang dicht blijven

Liers burgemeester Frank Boogaerts (N-VA) heeft zaterdagochtend café In ’t Kruisken, op het Kardinaal Mercierplein, laten verzegelen. Dit omdat in het café herhaaldelijk de geldende coronaregels werden overtreden. In ’t Kruisken moet nu een week dicht blijven.

“In de loop van juni en juli stelde de politie op vier verschillende momenten inbreuken vast”, legt burgemeester Boogaerts uit. “Zo bleef het café onder andere open na het geldende sluitingsuur (toen nog 1 uur, red.) en werd er niet altijd een mondmasker gedragen door het personeel. Nadat de uitbater enkele waarschuwingen in de wind sloeg, moest ik nu wel overgaan tot een tijdelijke sluiting.”

De Lierse burgemeester laat verder weten dat de lokale politie, na een sensibiliseringsperiode, vanaf dit weekend ook effectief boetes zal gaan uitschrijven aan mensen die geen mondmasker dragen op publieke plaatsen. Particuliere overtreders zullen een onmiddellijke minnelijke schikking van 250 euro krijgen voorgeschoteld, handelaars één van 750 euro.

Lees meer