Ann Delaruelle van de nieuwe kinderboerderij De Madeliefjes.
Marc Aerts Ann Delaruelle van de nieuwe kinderboerderij De Madeliefjes.

Nieuwe kinderboerderij De Madeliefjes wil jongeren rustpunt bieden

Op Paasmaandag zwaaide de nieuwe kinderboerderij De Madeliefjes in Lier officieel de deuren open. Sinds deze week kunnen kinderen zich ook inschrijven voor boerderijkampen in de zomer. “Ik wil jongeren hier een rustpunt bieden”, zegt uitbaatster Ann Delaruelle.

Toen Ann Delaruelle en haar gezin een tijd geleden een boerderijtje aankochten in de Lierse Nazaretdreef was dat in eerste instantie met de bedoeling om er zelf te gaan wonen. Gaandeweg groeide het idee om een kinderboerderij te koppelen aan het woongedeelte. Intussen is De Madeliefjes goed en wel van start gegaan.

“Op onze boerderij vonden we rust en ruimte”, vertelt Ann Delaruelle. “Mijn jongste dochter is nogal gefascineerd door paarden en om paarden te houden hadden we plaats nodig. Na verloop van tijd dachten we dat het wel leuk zou zijn om een kinderboerderij op te starten. We kochten een paar kippen, konijnen en geitjes bij en intussen zijn we klaar om gasten te ontvangen.”

Ann gaf haar oude job als directie-assistente op en gaat zich volledig focussen op het uitbaten van de kinderboerderij. “Nadat ik een jaar geleden een burn-out kreeg, was ik toe aan een heel andere professionele uitdaging”, klinkt het openhartig. “Ik ben trouwens ook een opleiding tot gezondheidsconsulente aan het volgen en dat wil ik in de toekomst graag combineren met de boerderij. Op de boerderij wil ik kinderen een rustpunt bieden, want ook zij worden tegenwoordig al op jonge leeftijd geconfronteerd met prestatiedruk.”

Een individueel bezoek aan De Madeliefjes is vooralsnog niet mogelijk, maar kinderen tussen vijf en twaalf jaar kunnen zich wel inschrijven voor boerderijkampen in de zomervakantie. Meer info via www.facebook.com/demadeliefjes

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer