De Lierse oppositiepartijen vragen een extra gemeenteraad op het einde van dit jaar.
David Legreve De Lierse oppositiepartijen vragen een extra gemeenteraad op het einde van dit jaar.

Oppositie wil extra gemeenteraadszitting: “Dagorde op 16 december is te uitgebreid voor één avond”

De Lierse oppositiepartijen CD&V, Groen-Lier&Ko, Sp.a en Vlaams Belang vragen gezamenlijk om op het einde van dit jaar een extra gemeenteraad in te lassen. De verenigde oppositie vindt dat de dagorde van de laatste raadszitting van 2019, voorzien op 16 december, te uitgebreid is om op één avond te bespreken.

Komende maandag staan er 62 agendapunten op het menu, waaronder enkele waarover een ernstig woordje zal worden gedebatteerd. Onder de andere de meerjarenplanning die ter goedkeuring wordt voorgelegd, zal ongetwijfeld druk besproken worden. Verder zijn er nog zeven andere agendapunten met betrekking tot het OCMW. “Het kan niet de bedoeling zijn om tot diep in de nacht door te werken en haastwerk af te leveren”, klinkt het bij de oppositie. “Het is in het belang van onze inwoners om de bespreking te spreiden over twee vergaderingen.”

Om de extra zitpenning die aan een gemeenteraadszitting is verbonden, is het de leden van de oppositie niet te doen. Men wil dat geld immers wegschenken aan een goed doel, meer bepaald aan de vzw Tejo Lier. Het schepencollege, dat de start van de zitting al had vervroegd naar 19 uur, zegt niet a priori ‘neen’ tegen het voorstel. “We bekijken het intern”, laat burgemeester Frank Boogaerts (N-VA) weten.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer