2 Kersvers ereschepen Patrick Tersago in de Lierse raadzaal.
Kristof De Cnodder Kersvers ereschepen Patrick Tersago in de Lierse raadzaal.

Patrick Tersago is voortaan ereschepen van Lier

De gemeenteraad van Lier heeft beslist om Patrick Tersago de titel van ereschepen toe te kennen. Tersago zat tussen 2000 en 2018 in de Lierse gemeenteraad en was op een bepaald moment ook waarnemend burgemeester, schepen en OCMW-voorzitter.

In december vorig jaar zwaaide Patrick Tersago na drie legislaturen af als raadslid. “Het is tijd om me wat meer met mijn kleinkinderen te gaan bezig houden. Bovendien had ik het gevoel dat ik vanuit de oppositie te vaak moest vechten tegen de bierkaai”, zei betrokkene toen.

2 Patrick Tersago ontving een oorkonde uit handen van gemeenteraadsvoorzitter Lucien Herijgers en burgemeester Frank Boogaerts.
Kristof De Cnodder Patrick Tersago ontving een oorkonde uit handen van gemeenteraadsvoorzitter Lucien Herijgers en burgemeester Frank Boogaerts.

Negen maanden later mag Tersago – die zowel voor VLD als vo-LK zetelde — zichzelf ereschepen noemen. “Op basis van uw mooie politieke carrière heeft u deze erkenning zeker verdiend”, verklaarde huidig burgemeester Frank Boogaerts (N-VA) bij de toekenning van de titel. Uit handen van de burgemeester en gemeenteraadsvoorzitter Lucien Herijgers (N-VA) kreeg Tersago een oorkonde.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer