Woensdag is er een infoavond omtrent het huren van een woning in het Lierse begijnhof.
Kristof De Cnodder Woensdag is er een infoavond omtrent het huren van een woning in het Lierse begijnhof.

Potentiële huurders begijnhofwoning welkom op infoavond

Wie interesse heeft om een huisje te huren in het Lierse begijnhof is op woensdag 25 september welkom op een door de stad georganiseerde infovergadering. In de komende vijf jaar zullen in verschillende fases 45 begijnhofwoningen grondig worden gerestaureerd en (opnieuw) worden aangeboden op de huurmarkt. Zeven panden zijn al opgeknapt en worden vanaf oktober verhuurd.

De plannen voor de restauratie van het begijnhof – dat op de lijst staat van Unesco Werelderfgoed – zijn al langer bekend. De stad Lier neemt het project in handen, met financiële steun van de Vlaamse regering. “In een pre-fase werden al zeven woningen in de Symforosastraat gerestaureerd”, zegt Liers schepen van Patrimonium en Wonen Marleen Vanderpoorten (Open VLD). “Vanaf oktober kunnen ze opnieuw in gebruik worden genomen.”

Wie nu of in een latere fase wil huren in het begijnhof kan woensdagavond extra info inwinnen en zich inschrijven op een geïnteresseerdenlijst. “De oorspronkelijke huurders – die tijdens de werkzaamheden elders onderdak moeten zoeken - krijgen voorrang”, gaat schepen Vanderpoorten verder. “Maar niet iedereen zal van die voorrang gebruik maken. Er zijn bijvoorbeeld oudere mensen die ineens verhuizen naar een rust- en verzorgingstehuis.”

Het ziet er dus naar uit dat er plaats zal zijn voor potentiële nieuwkomers in het begijnhof. De toekenning van de huizen die vrij komen, gebeurt via lottrekking. De huurprijs wordt bepaald door de zogenaamde Huurcalculator van de federale overheid. “Tijdens Open Monumentendag konden de gerestaureerde woonsten al eens worden bezichtigd en toen voelden we dat er veel interesse is”, besluit Marleen Vanderpoorten.

Het infomoment begint woensdagavond om 19.30 uur. Plaats van afspraak is de Wezenkapel in het begijnhof (tegenover de begijnhofkerk). Meer info opvragen kan ook via vastgoedbeheer@lier.be

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer