De aangetroffen mortier
Lokale Politie van Lier De aangetroffen mortier

Schroothandelaar vindt mortier uit Tweede Wereldoorlog

Een schroothandelaar in de Ondernemersstraat in Lier heeft vanochtend een mortier uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen.

De handelaar in oude metalen verwittigde meteen de hulpdiensten. Naast de Lierse brandweerpost van Hulpverleningszone Rivierenland kwam ook de lokale politie van Lier ter plaatse. “Er werd een veiligheidsperimeter van zo’n tweehonderd meter ingesteld en een zestal personen van naastgelegen bedrijven werden tijdelijk geëvacueerd”, vertelt politiewoordvoerder Magalie Derboven. Ook ontmijningsdienst DOVO van het Belgische leger werd verwittigd en kwam ter plaatse.

Na controle werd het tuig van zo’n 45 centimeter groot van Britse makelij meegenomen naar de kazerne van DOVO zodat het later kan worden vernietigd. Kort voor de middag werd de perimeter afgeblazen. 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Van Balen

    Jan Van Balen Dit is geen mortier maar wel een mortier granaat. Groot verschil. Het ene dient om het andere af te vuren.

Lees meer