De stille wake vindt plaats op de Dungelhoeffsite.
Kristof De Cnodder De stille wake vindt plaats op de Dungelhoeffsite.

Stad houdt stille wake voor terreurslachtoffers Sri Lanka

De stad Lier houdt vanavond een stille wake ter nagedachtenis van de terreurslachtoffers die op Paaszondag 21 april vielen bij een reeks aanslagen in Sri Lanka. Het bezinningsmoment vindt om 19 uur plaats op het Paradeplein van de Dungelhoeffsite.

“Discriminatie en fanatisme staan haaks op onze waarden en blijven een grote bedreiging voor onze samenleving”, laat het Lierse stadsbestuur weten. “De stad Lier veroordeelt alle vormen van geweld, terrorisme en discriminatie en leeft mee met de families van de slachtoffers. Om de slachtoffers te herdenken en een krachtige stem te laten horen, organiseren we daarom deze stille wake.”

Burgemeester Frank Boogaerts (N-VA) zal straks kort het woord nemen, waarna er een moment van stilte in acht zal worden genomen. Iedereen is welkom om aan te sluiten bij de wake.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer