De "stinkboot" blijft regelmatig in Battel liggen.
Anne Delvoye De "stinkboot" blijft regelmatig in Battel liggen.

Stad kan niks doen tegen “stinkboot”

Gemeenteraadslid Anne Delvoye (N-VA) heeft het stadsbestuur tijdens de gemeenteraadszitting van maandagavond gevraagd om dringend iets te ondernemen tegen de “stinkboot” die regelmatig Battel aandoet.

 “De boot vervoert nu al een jaar afval van Interleuven in Leuven naar de haven van Antwerpen en verspreidt een geur die niet te harden is. Regelmatig blijft hij in Battel liggen. Aangezien er langsheen de vaart overal woningen staan, veroorzaakt dit behoorlijk wat hinder.”

Schepen Marina De Bie (Groen) deelde de bekommernis van Delvoye, maar gaf meteen ook aan dat de stad er niks aan kan doen. “Het vervoer van afval per boot of wagen is niet gebonden aan een vergunning. We kunnen daardoor niet verbaliseren of dwingend optreden. Wel hebben we al meermaals de problematiek aangekaart.” De Bie geeft aan dat het om een proefproject gaat en dat ze hoopt dat bij een evaluatie wijzigingen komen. 

Overigens zou de schipper intussen werk maken van een oplossing voor het geurprobleem door te zorgen voor een betere afsluiting.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer