De restauratie van het begijnhof wordt investeringspost nummer 1 voor de stad Lier.
David Legreve De restauratie van het begijnhof wordt investeringspost nummer 1 voor de stad Lier.

Stad stelt ontwerp meerjarenplan voor: investeringsbudget met zestig procent opgetrokken

De stad Lier is van plan om in de komende vijf jaar maar liefst 98,5 miljoen euro te investeren in projecten allerhande, wat zowat zestig procent meer is dan tijdens de vorige legislatuur. Dat blijkt uit het ontwerp meerjarenplan dat het schepencollege vandaag voorstelde.

Het ontwerp meerjarenplan moet eerst nog langs de gemeentelijke commissies en adviesraden passeren, alvorens het op 16 december aan de gemeenteraad ter goedkeuring zal worden voorgelegd. De kans bestaat dat er tussen nu en half december nog enkele accenten worden verlegd, maar in grote lijnen is de planning dus wel duidelijk.

“In de voorbije zes jaar stonden we een beetje op de rem, maar nu maken we opnieuw een groter investeringsbudget vrij”, zegt Lierse burgemeester Frank Boogaerts (N-VA). “Dit gebeurt overigens nog steeds zonder gekke dingen te doen en zonder dat we de belastingen verhogen.” Grote verrassingen staan er niet in het ontwerp meerjarenplan. De krachtlijnen uit het eerder samengestelde bestuursakkoord tussen N-VA en Open VLD komen terug.

De top vijf van de grootste voorziene investeringen bestaat uit de restauratie van het historische begijnhof (24,75 miljoen), de (her)aanleg van wegen en rioleringen (22,4 miljoen), de restauratie van de Sint-Gummaruskerk (7,1 miljoen), het onderhoud van openbaar domein (6,8 miljoen) en de aanleg van een nieuw sportcentrum aan de Hoge Velden (4,6 miljoen). Vanaf 2020 zullen deze en heel wat andere plannen worden omgezet in de praktijk.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jorn Neeus

    Ze zouden beter investeren in het op gang trekken van de lokale economie en terug ondernemen stimuleren...met toerisme gaan we het niet halen...

Lees meer