3 Walter Grootaers herstelt momenteel thuis verder van corona. Inmiddels mag de zanger van De Kreuners ook al eens buiten komen in zijn tuin.
RV Walter Grootaers herstelt momenteel thuis verder van corona. Inmiddels mag de zanger van De Kreuners ook al eens buiten komen in zijn tuin.

Exclusief voor abonnees

Walter Grootaers herstelt thuis verder van coronavirus: “De isolatie op intensieve zorgen en de afhankelijkheid van anderen vielen me het zwaarst”

Hij was de eerste bekende Vlaming bij wie het coronavirus werd vastgesteld en lag een dag of vijf op intensieve zorgen, maar inmiddels is Walter Grootaers stilaan weer aan de beterhand. De ‘opperkreuner’ zit nu thuis in quarantaine en wij konden hem bellen over zijn ziekte, herstel en kijk op de situatie. “Als 65-jarige behoor ik tot de risicogroep. Daar sta je onvermijdelijk wel eens bij stil.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Exact twee weken geleden raakte bekend dat Walter Grootaers het coronavirus had opgelopen. De zanger/presentator/Open VLD-schepen van Lier moest op een gegeven moment zelfs worden opgenomen in het ziekenhuis, maar het ergste leed lijkt nu voorbij. “Tot op vandaag weet ik nog steeds niet waar het virus me te pakken kreeg”, opent Grootaers. “Kort voor ik ziek werd, ben ik weliswaar gaan skiën in Noord-Italië, maar dat was in een gebied waar er toen nog geen besmettingen waren. Bovendien is niemand anders van mijn reisgezelschap ziek geworden. Mijn besmetting kan dus even goed in België zijn gebeurd.”

Walter, hoe heeft het coronavirus zich bij jou gemanifesteerd?

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer