Melissa Dooms ziet de nieuwe geldautomaat graag in het gemeentehuis of in OC De Lier komen.
Frank Eeckhout Melissa Dooms ziet de nieuwe geldautomaat graag in het gemeentehuis of in OC De Lier komen.

Bpost verplicht om geldautomaat te plaatsen in Lierde

Bpost is verplicht om een geldautomaat te plaatsen in Lierde. “In het beheerscontract van Bpost lees ik dat het overheidsbedrijf verplicht is om een geldautomaat te voorzien in gemeenten waar er geen automaat aanwezig is", zegt Melissa Dooms (Open Vld).

In Lierde zijn het voorbije jaar drie geldautomaten uit het straatbeeld verdwenen. “Vorige maand verdween de laatste geldautomaat en sindsdien worden onze inwoners verplicht om uit te wijken naar de buurgemeenten als ze geld uit de muur willen halen. Een nieuwe automaat in of aan het gemeentehuis kan een oplossing bieden”, opperde gemeenteraadslid Melissa Dooms (Open Vld) begin deze week. 

Na wat opzoekwerk achterhaalde Open Vld dat het overheidsbedrijf Bpost als deel van zijn beheerscontract (de overeenkomst die de Federale Overheid heeft met Bpost) de aanwezigheid van een geldautomaat moet garanderen als er geen financiële instellingen meer zijn op het grondgebied die deze uitrusting voorzien. “Ik heb intussen al contact gehad met Bpost over de te volgen procedure en zal die maandag tijdens de gemeenteraad toelichten zodat ons gemeentebestuur de procedure de procedure snel kan opstarten. We zijn blij dat we als oppositiepartij toch de zaken in beweging kunnen brengen en de Lierdenaren echt kunnen vooruithelpen. Daar draait het tenslotte allemaal om”, sluit Melissa Dooms af.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer