Illustratiebeeld - De iGECORO zal bestaan uit geïnteresseerde burgers en deskundigen uit Horebeke en Brakel.
Thinkstock Illustratiebeeld - De iGECORO zal bestaan uit geïnteresseerde burgers en deskundigen uit Horebeke en Brakel.

Brakel en Horebeke werken met intergemeentelijke GECORO samen voor ruimtelijke ordening

Horebeke en Brakel gaan samenwerken op het vlak van ruimtelijke ordening. De GECORO, de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening zal daarom bestaan uit geïnteresseerde burgers en deskundigen uit beide gemeenten.

“Een intergemeentelijke GECORO is enerzijds een kans om intergemeentelijke samenwerking op het vlak van ruimtelijk beleid te stimuleren, maar anderzijds biedt het ook de kans om over een ruimer grondgebied de nodige deskundigheid te vinden om tot een evenwichtige samenstelling te komen”, zegt Horebeeks schepen van Ruimtelijk Ordening Janna Bauters (Volksbelangen). “In samenwerking met de gemeente Brakel hebben we daarom een aanvraagdossier ingediend en we zijn trots dat we kunnen zeggen dat de iGECORO Brakel/Horebeke geselecteerd is als één van de twee pilootprojecten.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer