Vorige week nog werd het natuurspeelpark in Everbeek in gebruik genomen. Elst wordt allicht de volgende deelgemeente die er een krijgt.
RLVA Vorige week nog werd het natuurspeelpark in Everbeek in gebruik genomen. Elst wordt allicht de volgende deelgemeente die er een krijgt.

Gemeente lonkt naar weide aan Terwalle voor aanleg natuurspeelpark

De Brakelse milieuschepen Peter Vanderstuyf (Open Vld) heeft zijn oog laten vallen op een weide aan Terwalle in Elst voor de aanleg van een zogenaamd natuurspeelpark.

De gemeente heeft nog maar pas in Everbeek het eerste natuurspeelpark in gebruik genomen. “Het is toch onze bedoeling om er meerdere aan te leggen en Elst verdient op dat vlak een beetje voorrang, omdat die deelgemeente helemaal geen speeltuintje meer heeft”, zegt Vanderstuyf.

Naast provinciaal bos

De weide die de gemeente wil aankopen, ligt langs Terwalle in Elst en sluit aan bij een bos dat eigendom is van de provincie. “Het zou een uitgelezen plek zijn om een natuurspeelpark aan te leggen”, gelooft de schepen.

“We weten dat het terrein te koop staat en zullen een schatter aanstellen, die de waarde ervan kan bepalen. Als de eigenaar instemt met die prijs, kan de aanleg van het natuurspeelpark vrij snel gebeuren, want de grond is ook pachtvrij”, zegt de schepen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer