Milieuambtenaar Sandy Casieris en schepen Peter Vanderstuyf bij de eerste twee elektrische wagens die de gemeente in gebruik neemt.
Ronny De Coster Milieuambtenaar Sandy Casieris en schepen Peter Vanderstuyf bij de eerste twee elektrische wagens die de gemeente in gebruik neemt.

Gemeentepersoneel van Brakel rijdt voortaan elektrisch

Personeel van de gemeente Brakel verplaatst zich voortaan met twee elektrisch aangedreven auto’s. De wagens zijn vandaag in gebruik genomen. “De aankoop past in ons voornemen om de CO2-uitstoot te verlagen”, zegt milieuschepen Peter Vanderstuyf (Open Vld).

De gemeente betaalt voor de twee Hundai Ioniqs 62.000 euro. “Dat is minder dan de normale prijs, doordat we ze hebben kunnen aankopen via een raamovereenkomst met de energiemaatschappij Fluvius. Deze auto’s komen in de plaats van twee dieselwagens: Skoda’s die we na 14 jaar aan de kant zetten”, zegt Brakels milieuschepen Peter Vanderstuyf (Open Vld).

De elektrische auto’s hebben een autonomie van 280 kilometer. “Dat is ruim voldoende voor de verplaatsingen die ons personeel ermee zal doen. Deze wagens zullen vooral gebruikt worden voor dienstverplaatsingen naar onder meer vergaderingen”, voorziet de schepen.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Koenraad De Clercq

    Wie gaat er daar voor opdraaien? Tuurlijk, de kleine burger.

Lees meer