Voor Lierde bindt de strijd aan tegen zwerfvuil.
Didier Verbaere Voor Lierde bindt de strijd aan tegen zwerfvuil.

Lierde ruimt op: afspraak zaterdag 4 mei om 14 uur aan de Kartuizer

Voor Lierde, de partij van burgemeester Jurgen Soetens, roept alle Lierdenaren, verenigingen, organisaties en milieu-activisten op om samen zwerfvuil te ruimen in de gemeente.

Laat ons die dag, of toch minstens heel even, de schoonste gemeente van Vlaanderen zijn. Het doel is zoveel mogelijk mensen te betrekken en bewust te maken van het zwerfvuilprobleem. We gaan echter niet alleen maar opruimen, maar brengen ook het afval op onze gemeente in kaart met de Litterati App (www.litterati.org). Met deze app kun je precies vastleggen waar welk afval wordt aangetroffen. Deze informatie maakt het mogelijk om het probleem aan te pakken bij de bron, bijvoorbeeld door betere verpakkingen te ontwikkelen of door statiegeld in te voeren op veel gevonden afvalitems zoals blikjes en flesjes. We sluiten de dag af met een drankje in de Kartuizer", laat communicatieverantwoordelijke Sofie De Vliegher weten.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer