RV

Nog geen enkele Brakelse school ingeschreven voor actie Rode Neuzen Dag

Meer dan duizend scholen in Vlaanderen hebben zich al ingeschreven voor de Rode Neuzen, de goeddoelactie van VTM, Qmusic en Belfius einde november. In Brakel is het nog wachten op de eerste initiatieven.

De vierde editie van de Rode Neuzen Dag vindt plaats op 29 november. Waar de vorige jaren de focus lag op het mentaal welzijn van jongeren, verruimt de goeddoelactie van VTM, Qmusic en Belfius dit jaar naar het mentaal, fysiek en sociaal weerbaarder maken van jongeren in Vlaanderen. Uit nieuw iVOX-onderzoek bij duizend jongeren in Vlaanderen blijkt immers dat de helft van de jongeren het gevoel heeft dat ze te veel onder druk staan om het goed te doen op school.

Wachten op Brakel

De partners hopen dat zoveel mogelijk scholen deelnemen aan de actie. In Brakel heeft voorlopig nog geen enkele school zich aangemeld.

Scholen die zich nog voor de zomer met een benefietactie aanmelden, maken kans op een speelplaatsconcert van Niels Destadsbader. 

Scholen kunnen zich als een Rode Neuzen School aanmelden op de website https://www.rodeneuzendag.be/meld-je-school-aan

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer