Greta Van der Linden.
Ronny De Coster Greta Van der Linden.

Stella Matutina wuift ‘mevrouw Greta’ uit via babbelbox: “Door de lockdown dacht ik in mineur afscheid te moeten nemen, maar ik kreeg een verrassing van formaat”

In de secundaire school Stella Matutnia hebben leerlingen en leerkrachten Greta Van der Linden uitgewuifd. Na 31 jaar op het secretariaat gaat “mevrouw Greta” met pensioen. De manier waarop was voor de vrouw uit Lierde een complete verrassing.

Greta Van der Linden uit Hemelveerdegem, ging 31 jaar geleden aan de slag op het secretariaat van Stella Matutina. “Ik deed hier diverse jobs: ik registreerde de maaltijden en de afwezigheden, zorgde er als boekenverantwoordelijke voor dat de leerlingen de juiste boeken kregen en volgde ook de regeling van de school- en de lijnbussen die onze leerlingen van alle uithoeken naar de school brachten. Daarnaast zette ik me vooral in voor de gezondheid van de leerlingen en het milieu”, blikt Greta terug op haar loopbaan.

Dat die op 1 mei zou stoppen, wist ze natuurlijk al lang. “Door de lockdown dacht ik in mineur afscheid te moeten nemen, maar ik kreeg een verrassing van formaat”, glundert Greta.

Babbelbox

’s Morgens werd ik in de bloemetjes gezet. Door de dag heen kwamen zowat alle collega’s naar de virtuele praatbox zodat ik met iedereen nog eens kon babbelen. En ik kreeg vele mails van leerlingen en oud-leerlingen. Ik sluit de school voor altijd in mijn hart”, besluit Greta.

Lees meer