BELGA

Tot 20.000 euro subsidie voor wie project heeft om CO2-uitstoot te verminderen

Gemeenten, scholen, organisaties, bedrijven en intergemeentelijke samenwerkingsverbanden met een concreet project dat de CO2-uitstoot naar beneden haalt, kunnen bij de provincie een subsidie tot 20.000 euro aanvragen als zogenaamde energieambassadeur. 

Deze subsidie kadert in de ambitie van de provincie Oost-Vlaanderen om klimaatgezond te worden tegen 2050 en de uitdaging uit het provinciaal klimaatactieplan om tegen 2020 de duurzame energietransitie naar een klimaatgezond Oost-Vlaanderen te versnellen.

“Vorig jaar kregen 15 verschillende projecten een subsidie. De projecten zijn heel divers: zo hebben we een project rond duurzaam toerisme, een project dat inzet op energiebesparing en -educatie in scholen en een project waar burgers kunnen meedoen aan een klimaatwedstrijd door aan de slag te gaan met een tool waarmee ze hun eigen verbruik monitoren”, zegt gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Energie.

Een project indienen kan tot 1 april bij de dienst Milieubeleidsplanning, -ondersteuning en Natuurontwikkeling van de provincie.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Sabine Van de Kerkhove

    Sluit alle fabrieken, geen invoer exotische producten en ook geen uitvoer van onze producten, rij met paard en kar, geen festivals maar dansen onder de kerktoren, te voet naar Scherpenheuvel i.p.v. vliegvakantie, niet naar zee maar met de voetjes in de beek, leef zoals 100 j. geleden = geen welvaart meer maar 100% gezonde lucht... kan ik nu ontvangen voor mijn voorstellen, ;-))

Lees meer