Illustratiebeeld - De bestuurder werd geflitst op weg naar zijn moeder en op de terugweg naar het stemlokaal.
Photo News Illustratiebeeld - De bestuurder werd geflitst op weg naar zijn moeder en op de terugweg naar het stemlokaal.

Twee keer geflitst op één dag: gemeenteraadsverkiezingen komen bestuurder duur te staan

De gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 hebben voor een vijftiger uit Zottegem nog een staartje gekregen in de politierechtbank. De man wilde de stemplicht van zijn moeder vervullen, maar had geen volmacht bij. Toen hij die bij haar wilde ophalen werd hij twee keer geflitst.

Op weg naar zijn moeder reed de man 124 waar hij 50 mocht, op de terugweg was zijn snelheid al gezakt naar 93 kilometer per uur. De man verklaarde dat hij er met zijn hoofd niet goed bij was en dat hij de weg nochtans goed kent. Het feit dat hij voor de eerste keer met een volmacht moest stemmen, bracht hem kennelijk van de wijs. Nochtans had hij nog voldoende tijd om de volmacht op te halen en te gaan stemmen. De politierechter legt de man nu een boete van duizend euro en een rijverbod van 53 dagen op.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Willy De Gieter

    Hij was beter niet gaan stemmen, dan was hij er veel goedkoper vanaf gekomen.

Lees meer