De mannen van Natuurpunt, midden in het Keigatbos.
Joeri Seymortier De mannen van Natuurpunt, midden in het Keigatbos.

9 hectare Keigatbos vanaf zondag open voor publiek

Natuurliefhebbers kunnen vanaf zondag 1 september nog meer genieten van het Keigatbos, op de grens van Ursel en Zomergem.

Natuurpunt kon in het Keigatbos negen hectare bos kopen van het OCMW Gent. Een groot stuk bos dat tot nu afgesloten was voor het grote publiek, maar dat dankzij Natuurpunt openbaar wordt gemaakt. “In het stuk Keigatbos dat we aangekocht hebben, zorgen we dat het publiek optimaal kan genieten”, zegt Nikolaj Vanvyve van Natuurpunt Zomergem. “Heel wat vrijwilligers hebben de voorbije maanden hard gewerkt in het stuk Keigatbos. Zo is er gemaaid, zijn er brugjes gebouwd, infoborden geplaatst en werd bewegwijzering aangebracht. Er zijn nieuwe natuurlijke paden aangelegd, zodat je echt tussen de bomen kan wandelen. Er is nu een nieuwe wandelroute van 7,6 kilometer.”

De nieuwe wandelpaden worden geopend op zondag 1 september om 12.30 uur. Afspraak aan het veldkruis in de Veldkruisstraat in Ursel.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jurgen Velking

    Proficiat groene maffia met ons geld verkregen via subsidies terug een stuk natuur omzeep helpen. Het wild dat er is word zo verdreven door wandelaars ,fietsers ,loslopende honden ,schreeuwende

Lees meer