De moestuin van Twinkel valt in de prijzen.
JSA De moestuin van Twinkel valt in de prijzen.

Basisschool Twinkel is eerste Meetjeslandse Smaakmaker

Basisschool Twinkel uit Oostwinkel bij Lievegem mag zich de eerste Meetjeslandse Smaakmaker noemen.

De wedstrijd had als doel om jongeren, ondernemers of consumenten te stimuleren om lokale producten te integreren in hun dagelijkse activiteiten. “Uiteindelijk werd unaniem gekozen voor basisschool Twinkel uit Lievegem”, zegt Sven De Wever van het Plattelandscentrum Meetjesland. “De school heeft een moestuin met duurzaam karakter. Trekker is juffrouw Annie van het eerste en tweede leerjaar. Zij staat samen met de kinderen in voor het beheer van de moestuin. Dit zorgt voor een extra bewustzijn over korte keten of lokaal geteelde producten bij de kinderen.”

Twinkel krijgt een cheque van 400 euro. De Luncherie uit Ertvelde werd tweede. Zij promoten gezonde en lokale lunches. Soeperman Jan uit Waarschoot werd derde. Hij wil inzetten op ecologische verpakkingen om zijn zelfgemaakte soep verder te vermarkten in de regio.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer