Archiefbeeld: de baan tussen Ursel en Zomergem blijft nog twee maanden afgesloten.
Joeri Seymortier Archiefbeeld: de baan tussen Ursel en Zomergem blijft nog twee maanden afgesloten.

Doortocht van Ursel naar Zomergem eind april weer open voor verkeer

De doortocht van Ursel naar Zomergem gaat eind april weer open voor het verkeer.

De Gentseweg en de rest van de verbindingsbaan tussen Ursel en Zomergem is al dicht sinds half mei vorig jaar. De werken zouden eigenlijk eind vorig jaar al klaar geweest moeten zijn, maar ze lopen uit. Toen de werf al bezig was, werd beslist om in het stuk Rozestraat in Ursel toch ook nieuwe riolering te steken. Een beslissing die er voor zorgt dat de verbindingsbaan maanden langer dicht moet.

De laatste dagen wordt vooral in Zomergem gezegd dat de werken pas eind juni klaar zouden zijn, maar dat wordt ontkend door waarnemend burgemeester Patrick Hoste (CD&V) van Aalter. “We hebben net een werfvergadering gehad en daar werd ons bevestigd dat de weg ten laatste eind april weer open kan voor alle verkeer. Nog twee maanden geduld, en dan kan je weer gewoon van Ursel naar Zomergem rijden, en omgekeerd.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer