6
rv

Kimberly en Jonas komen terug van hun huwelijk en vinden huis vol papiersnippers: “Wij dienen klacht in”

Voor Kimberly De Vis (34) en Jonas De Mits (33) uit Waarschoot (Lievegem) eindigde de mooiste dag van hun leven in tranen. Het koppel trouwde zaterdagmiddag, toen ze ’s nachts thuiskwamen ontdekten ze een ware ravage. “Papiersnippers overal, van in het brood tot in de kleerkasten en douche. Of het een grap van mijn vrienden is? Nee, dat kan niet”, zegt Kimberly in tranen. “Wij dienen zeker een klacht in.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Ik voel me niet meer veilig in huis”, zegt de pasgetrouwde Kimberly. Zij en haar man vertrokken zaterdag om als man en vrouw terug te keren. “We lieten het huis proper achter, alles op slot. En we hadden ook duidelijk gemaakt aan onze vrienden dat er niks met ons huis mocht gebeuren. Ik heb aan één persoon de sleutel gegeven van het huis en die vertrouw ik voor honderd procent.” 

6 Het huis werd volledig onder de papiersnippers bedolven.
RV Het huis werd volledig onder de papiersnippers bedolven.

Het kersverse paar kwamen zondagochtend rond 5.30 uur thuis in Renning. Voor het huis hing een doek, het huis was gevuld met papiersnippers. “Ik had het eerst niet door, ik dacht dat ik aan het dromen was”, zegt ze. “De papiersnippers zaten overal. In de kleerkasten, in douche, tot in het brood. Enkel de kinderkamers en speelkamers bleven gespaard. Ik kwam nuchter terug van het feest, mijn man... die was ook snel nuchter.” Meer dan zeven uur lang hebben ze hun huis schoongemaakt. “Van 7.30 tot 15 uur zijn we met twintig personen bezig geweest om alles op te ruimen.”

Van 7.30 tot 15 uur zijn we zondag met twintig personen bezig geweest om alles op te ruimen

Kimberly De Vis

Het lijkt op een grap die vaak uitgehaald wordt na een trouw: het huis van de pasgehuwden dat ‘gedecoreerd’ wordt. Maar daar is volgens Kimberly en haar man geen sprake van. “Het kan niet dat mijn vrienden dit gepland hebben. Toen ik hen confronteerde met het huis ontkenden ze onmiddellijk. Ze waren in shock, maar ik geloofde ze niet.” 

Verdachte man

Gedurende de dag kwam er meer aan het licht, waardoor Kimberly te weten kwam dat haar vrienden het niet gedaan hadden. “Mijn overbuur heeft foto’s kunnen nemen van een verdachte man, die rond 19.30 uur aan ons huis bezig was. Hij had volle vuilniszakken mee en reed rond met een Dodge Ram. Ik heb zijn foto aan iedereen getoond, maar niemand kent hem. Zelfs al is hij ingehuurd, hij kon niet binnen. Alle sloten zijn pas sinds februari vervangen. En de sleutel kopiëren kan niet, je hebt er een code voor nodig. Wat hebben wij misdaan”, zegt ze in tranen.

“Wij dienen sowieso een klacht in.” De politie werd dan ook zondagochtend verwittigd. “Onze ploegen hebben een interventiefiche opgesteld”, klinkt het bij de lokale politie van de zone Deinze-Zulte-Lievegem. “Later deze week nemen we nog eens contact op met het koppel, om te zien of er al dan niet een klacht ingediend moet worden.” Wie tips heeft, kan altijd terecht bij de politie op het nummer 09/381.41.00

6 Het huis werd volledig onder de papiersnippers bedolven.
RV Het huis werd volledig onder de papiersnippers bedolven.
6 Het huis werd volledig onder de papiersnippers bedolven.
RV Het huis werd volledig onder de papiersnippers bedolven.
6 Het huis werd volledig onder de papiersnippers bedolven.
RV Het huis werd volledig onder de papiersnippers bedolven.
6 Het pasgetrouwde koppel.
RV Het pasgetrouwde koppel.

351 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ben Leysen

    Amai, dat moesten ze verbieden, zulke onverdraagzame mensen, ik ga klacht indienen. Ze zegt zelfs dat ze vrienden heeft? Moeilijk te geloven. Ik zou wel eerder een huis decoreren met 5000 lege bierflesjes ofzo, dat is op zich toch 500€ waard. Maar kom zeg, het is maar papier. Met 20 man opruimen, hoe doe je dat trouwens? Heeft ze 20 stofzuigers/bladblazers of rapen ze alles 1 voor 1 op ofzo???

  • Roelandt Marino

    Wat een gedoe over papiersnippers... Was er misschien enkel citroensap op den trouw...

Lees meer