CD&V Lievegem hoopt dat veel politici de sjaal en dikke trui uit de kast halen.
JSA CD&V Lievegem hoopt dat veel politici de sjaal en dikke trui uit de kast halen.

Politici Lievegem vergaderen woensdag in de kou: “beter voor het milieu”

De gemeenteraad van Lievegem komt op woensdag 27 februari bijeen, maar dat zal met een dikke trui moeten. De verwarming wordt enkele graden lager gezet.

Jong CD&V Lievegem wil in navolging van Dikketruiendag eerder deze maand, ook de politici inschakelen voor een lokale klimaatactie. “Wij willen de Lievegemse gemeenteraad bewust maken van hun persoonlijke ecologische voetafdruk”, zegt fractieleider Jeroen Van Acker. “Wij willen de gemeenteraadsleden, aan de hand van verschillende kleine acties, doen nadenken over milieubewuste alternatieven. Het voorgestelde beleidsplan is ambitieus en de gemeente Lievegem zal zijn steentje bijdragen in de komende strijd om een gezond klimaat. Iedere inwoner speelt hier een rol in, want veel kleine zaken maken een groot verschil. Het is onze plicht als politici om het goede voorbeeld te geven.”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Steven Pauwels

    Bij 19 graden buiten.

Lees meer