Het vliegveld van Malle.
RV Het vliegveld van Malle.

Infomarkt over herbestemming oud militair vliegveld

Het Vlaams Departement Omgeving organiseert op 16 mei een infomarkt rond het openbaar onderzoek voor het ruimtelijk uitvoeringsplan van het vliegveld in Malle. 

Er is een overeenkomst tussen enkele aanpalende eigenaars, Pidpa en Natuurpunt om het gebied te herbestemmen naar natuurgebied. Een deel van het vliegveld zal ook na de herbestemming gebruikt kunnen blijven voor recreatievliegen en er is ook een zone aangeduid waar binnen bepaalde voorwaarden ruitertornooien georganiseerd zullen kunnen worden. 

Het plan omvat naast het militair domein ook de landbouw-, natuur- en bosgebieden in de ruime omgeving van het vliegveld tussen Zoersel, Oostmalle en Wechelderzande en krijgt de status van erfgoedlandschap. Het gaat om drie aangrenzende gebieden uit de vastgestelde landschapsatlas: het bos- en landbouwgebied ‘Herenbos, Heihuizen en Zalfen’, het natuurgebied ‘Zalfens Gebroekt’ en de bossen rond het ‘domein Blommerschot en Beulkbeemden’. Het natuurgebied zo’n 200 hectare groot zijn. De bossen, heide en landduinen blijven behouden en worden hersteld.

 Op donderdag 16 mei is er doorlopend van 17 tot 20 uur een infomarkt over het plan in de zaal Kelder van het Jeugdcomplex aan de Lierselei in Oostmalle. Het openbaar onderzoek loopt tot 28 juni.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • jefke van zwoon

    Plaatst hier uw windmolens,al dat vlieggdoe is overlast

Lees meer