De Lilse Bergen krijgt opnieuw een blauwe vlag.
RV De Lilse Bergen krijgt opnieuw een blauwe vlag.

Lilse Bergen mag opnieuw ‘Blue Flag’-label dragen

De Lilse Bergen heeft opnieuw het internationaal milieulabel Blue Flag behaald. De Blue Flag is een bewijs van extra zorg voor het milieu en wordt getoetst aan een aantal internationale criteria. Het label blijft telkens maar één jaar geldig, dus uitbaters van domeinen moeten zich blijvend inzetten als ze het label willen behouden. 

“Vanaf het begin van de uitreiking, krijgt De Lilse Bergen vzw de Blue Flag toegekend. Het water uit de vijver, zowel van de zwemvijver als van de plonsvijver, wordt op regelmatige tijdstippen getest door erkende instanties om zo de waterkwaliteit in het oog te houden”, zegt directeur Fons Van Bael. 

 “De resultaten maken we ook altijd aan iedereen kenbaar. We behandelen ons afvalwater ook zelf in een kleinschalige waterzuivering. We hebben destijds ook waterbesparende douchekoppen geplaatst en dat is voor onze energie- en waterrekening een succes.” 

Dit jaar brengt De Lilse Bergen nog een extra speels element in haar waterrecreatieaanbod. Recent werd een gloednieuwe waterglijbaan geplaatst. Die is sinds enkele dagen voor het publiek geopend. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer