De politie moet ingrijpen wanneer de situatie op straat uit de hand loopt.
rv De politie moet ingrijpen wanneer de situatie op straat uit de hand loopt.

Tuinfeest met tachtig gasten stilgelegd: zeven amokmakers opgepakt

Tumult op de Liersesteenweg in Lint dinsdagavond. Een tuinfeest met rond de tachtig gasten liep volledig uit de hand. Toen de politie arriveerde om de barbecue stil te leggen, gingen de feestvierders met élkaar op de vuist. Zeven heethoofden werden bestuurlijk gearresteerd. Drie agenten verwondden zich licht.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De lokale politiezone HEKLA kreeg dinsdagavond verschillende berichten binnen over wat vermoedelijk een lockdownfeestje was in een woning op de Liersesteenweg in Lier. Getuigen meldden dat er tientallen personen de woning binnengingen en dat er veel ambiance in de tuin was.

Sociale media

“Bij aankomst telden we ongeveer tachtig koppen”, zegt Dirk Fonteyne van HEKLA. “Het ging vooral om Brusselaars die naar Lint waren afgezakt om iets te vieren. Volgens de organisator van de barbecue waren er slechts tien tot vijftien personen uitgenodigd, maar is het feest een eigen leven gaan leiden op sociale media en stond er ineens tachtig man in de tuin.”

Gevecht

Toen de ploegen van HEKLA arriveerden, was er al een stevige discussie aan de gang op het feest. De politie dreef de troep mensen naar buiten en de ruzie werd voortgezet op straat. “Ze gingen ook met elkaar op de vuist, in verschillende groepjes”, gaat Fonteyne verder. “We hebben bijstand moeten vragen aan de zones Minos, Rupel en Lier om de situatie onder controle te krijgen. Uiteindelijk hebben we zeven amokmakers bestuurlijk moeten aanhouden. Ze zijn intussen weer vrijgelaten. Drie inspecteurs kwetsten zich licht tijdens de opstootjes, maar niemand keerde zich tegen de politie”, benadrukt Fonteyne.

Ordeverstoring

Het is bij de politie niet duidelijk waarover de discussie ging. De gasten van het feest waren allemaal opgekleed en het lijkt erop dat ze niet bewust naar Lint waren afgezakt om amok te maken. De heethoofden krijgen een pv voor ordeverstoring aan hun broek. Alle andere genodigden zullen ook een GAS-boete krijgen voor het schenden van de coronamaatregelen.

60 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Leopold Vanhoof

    Kris Pauwels heeft het volkomen bij het juiste eind, ze met de neus op de feiten drukken.

  • Gerry Cle

    Men geeft een feestje voor 10 a 15 man en er komen er 80 op af?

Lees meer