Sfeerbeeld van de vorige editie van Lint Boetiek.
rv Sfeerbeeld van de vorige editie van Lint Boetiek.

Zesde Lint Boetiek blikt al vooruit naar feestjaar 2020

Voor de zesde keer op rij staat de hele maand mei in Lint in het teken van de lokale handelaar. Met Lint Boetiek zet het gemeentebestuur de zelfstandigen in de verf met activiteiten, workshops, concerten en feestelijkheden. Het thema dit jaar is aftellen naar honderdvijftig jaar Lint, dat in 2020 gevierd wordt.

Zes jaar geleden werd Lint Boetiek in het leven geroepen om de lokale handelaars van Lint te steunen. Een hele maand mei lang krijgen alle etalages en winkels een make-over en moeten culturele evenementen voor een bruisend centrum zorgen. Vorig jaar was het thema van Lint Boetiek de zorgsector, naar aanleiding van het nieuwe woonzorgcentrum Zonnestraal. Eerder werden al andere beroepen in de kijker gezet zoals bouwvakkers en schrijnwerkers of tuinaannemers en bloemisten. “Dit jaar is het centrale thema geen beroepsgroep, maar tellen we af naar het feestjaar 2020 waarin Lint haar honderdvijftigste verjaardag viert”, klinkt het bij het gemeentebestuur.

Op 10 januari wordt het Lintse feestjaar officieel afgetrapt. Exact tweehonderdvijftig dagen eerder, op zaterdag 4 mei, start Lint Boetiek met het ondertussen traditionele Meifeest. Blikvanger op het Meifeest is Gloria, een varken van negen op vier meter groot. “Steek je hoofd door een speen en kijk welke act er binnenin Gloria afspeelt. Of maak gewoon een selfie met de indrukwekkende eye-catcher.” Naast kinderanimatie treden ook de bands The Quest en Fanfaar Fatal op op het Meifeest.

LinTrail

De dag nadien is het opnieuw LinTrail, een avontuurlijke loop- en wandelroute door verschillende Lintse gebouwen en natuurplekjes. Er wordt onder andere gelopen door het gemeentehuis, scholen, de kerk en ontmoetingscentrum De Witte Merel.

Het weekend daarna wordt op zaterdag het cultuurseizoen afgesloten door het vijfkoppig orkest achter Bjorn Eriksson van The Broken Circle Bluegrass Band en Nathalie Delcroix van Laïs. Een dag later is De Witte Merel het decor voor de familievoorstellingen Tal en Thee en De Roofkes.

Wijntje met de buren

De klassieke afsluiter van Lint Boetiek is de Meimarkt. “Drink bij schemer een wijntje met je buren, proef van verschillende Lintse lekkernijen, wandel langs de vele kraampjes en snuif de sfeer op. Een heerlijke avondmarkt in onze gezellige gemeente met als kers op de taart livemuziek van And They Spoke In Anthems, Rollmops en NAFT.”

Het volledige programma van Lint Boetiek kan je hier vinden.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer