2 Assisen Leuven: Paul Bloemen staat terecht voor doodslag op kapster Anja.
Vertommen Assisen Leuven: Paul Bloemen staat terecht voor doodslag op kapster Anja.

“Het is zielig, een man die slaag krijgt van zijn vrouw”

Beschuldigde komt met nieuwe verklaring op assisenproces

Paul Bloemen (53) kreeg nog slaag van zijn partner Anja Vanheer voor ze stierf in hun woning in Kortenaken. Met dat ‘nieuwtje’ kwam hij maandag aandraven op de eerste dag van zijn assisenproces. Waarom hij dat nooit eerder verklaarde? “Het is zielig, een man die slaag krijgt van zijn vrouw.” Het was opnieuw een klap voor de nabestaanden, die nog met veel vragen achterblijven. Niet het minst in welke omstandigheden de 47-jarige kapster aan haar einde kwam.

Hoe lang hij getrouwd geweest was, de verjaardag van zijn kinderen, de naam van zijn jongste zoon? Op het antwoord naar die vragen volgde steevast een “ik weet het niet.” Een groot redenaar is er aan Bloemen niet verloren gegaan. Hij verwekte vier kinderen bij drie vrouwen. Twee keer liep zijn huwelijk op de klippen. Zijn zonen en dochter zou hij niet meer te zien krijgen.  Ook zijn andere relaties kenden een hobbelig parcours. Zijn laatste romance met Anja stevende na anderhalf jaar ook op een breuk af. “Gerda. Mag ik u morgen bellen. Dat gaat hier echt nimmer. Niet terug sturen of het is nog erger. Dank u”, was de laatste sms van Anja aan haar zus. We schrijven zondagavond 13 augustus 2017 om 21.09 uur. Vier dagen later - op donderdag - treffen de hulpdiensten het levenloze lichaam van Anja aan in haar zetel. Ze heeft geen onderkledij aan en ligt met haar gezicht in de kussens van de zitbank gedrukt onder een dekentje. Haar voeten hebben dan al een blauwzwarte kleur. Wat er aan die uren of dagen vooraf is gegaan, daarover bleef Bloemen tijdens zijn verhoor door voorzitter Hartoch in het ongewisse. 

Hypnose

“Ik zou ook graag weten wat er is gebeurd, al moet ik onder hypnose. Ik ben drie dagen van mijn geheugen kwijt.” Wat Bloemen zich gisteren wel te binnen schoot, was het feit dat hij nog klappen kreeg van zijn vriendin op zondag. Eerst op zijn oog en daarna zou Anja hem met zijn hoofd op het aanrecht hebben geslagen. In zijn eerste verklaringen deed Bloemen zijn blauw oog af als was hij gevallen in de keuken nadat zij tegen hem was gebotst. “Anja was aan het lachen”, vertelde Bloemen oorspronkelijk. Maar gisteren wijzigde hij die versie. Anja, die aan borderline leed en wel een glaasje lustte, zou hem in een dronken bui hebben aangevallen. Daarna ging zij onderuit en zou hij haar tot tweemaal toe terug hebben opgeraapt. Buren hoorden nog een ruzie die avond maar dat werd door Bloemen afgedaan als een broodjeaapverhaal. 

“Waarom verzweeg ik dat? Het is zielig, een man die slaag krijgt van een vrouw. Het doet enorm veel pijn om dat te zeggen omdat ik zielsveel van die vrouw houd. Ik kan geen vrouw slaan. Echt niet, dan krijg ik liever zelf klop.” Even vaag was zijn verklaring hoe zij met verwondingen aan haar hoofd in foetushouding in de zetel terechtkwam. In een eerste versie had hij haar onder de armen gepakt. In een volgende versie - nadat bekend was dat Anja stierf door geweldpleging aan de hals - werd dat “ik heb mijn arm rond haar nek getrokken.” Vanaf dan volgde een zwart gat. “Ik denk dat ik ben flauwgevallen in de keuken. Ik herinner mij er niks meer van”, houdt Bloemen nu al bijna twee jaar vol. Hij kwam pas terug bij bewustzijn op het moment dat de politie aan de deur stond die bewuste donderdagmiddag. Aan de hulpdiensten liet hij zich ontvallen dat hij dacht dat het nog maar maandag was. Een dag waarop hij ’s ochtends op zijn werk verwacht werd, maar waar hij uiteindelijk nooit opdaagde. Dinsdag komen wetsdokter, toxicoloog en moraliteitsgetuigen van de burgerlijke partijen aan het woord. 

2 Slachtoffer Anja Vanheer.
Bollen Slachtoffer Anja Vanheer.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Diana De Wit

    Wat een zielige vent! Zijn slachtoffer kan helaas haar relaas niet meer doen maar ik geloof geen enkel woord van wat hij beweert!

  • ROBERT GERTS

    Hmmmm. Als je het gezicht van de vrouw bekijkt, geloof ik EEN DEEL van zijn versie!

Lees meer