Burgemeester Wijnants, schepen Vandevelde, uitbater Davy, sporters Ward en Sarah en speculaasmaker Erika genieten van het nieuwe ijs.
VDT Burgemeester Wijnants, schepen Vandevelde, uitbater Davy, sporters Ward en Sarah en speculaasmaker Erika genieten van het nieuwe ijs.

IJssalon Passion brengt twee nieuwe ijssoorten op de markt: eentje voor de sportievelingen en eentje voor de smullers

Met dit mooie lenteweer lust iedereen toch wel graag een ijsje. Maar voor topsporters is dat niet zo evident, want ijs is vaak te vet. Daar hebben Davy Minsart en Jessy Cachard van ijssalon Passion in de Heidestraat in Linter een oplossing voor bedacht: N’ice Sinner, een fitness-ijs met 25 procent minder suiker, 6,5 procent minder vetgehalte en 400 procent meer proteïnen dan het standaard vanille-ijs.

“N’ice staat voor twee dingen, namelijk goed en ijs en Sinner is zondigen, dus bij ons is het goed en lekker zondigen met ambachtelijk ijs”, zegt Davy. “Ook in dit ijs verwerken we verse koemelk van de lokale verdeler Melkerhei in Linter, hier wat verderop in de Heidestraat, maar we maken het minder vettig en minder calorierijk. We zijn nu gestart met een vanille-variant, maar in de toekomst denk ik ook nog een versie met mokka en kokos.”

Wie kan beter dan echte topsporters zo’n fitness-ijs beoordelen? En dus kwamen ultraloopster en Tiense Sportvrouw van het Jaar Sarah Wagemans en wereldkampioen indoorroeien Ward Lemmelijn, beiden uit Tienen, afgezakt naar het ijssalon om als eersten het ijs te proeven. “Ik vond het ijs echt lekker. Het deed me wel erg denken aan een proteïneshake”, vertelt Sarah. Zij kwam het ijs proeven tussen haar zware trainingen door, want in mei vertrekt ze naar Australië voor The Track, waarbij ze 520 kilometer op tien dagen tijd moet afleggen. En ook Ward heeft nog heel wat uitdagingen voor de boeg, want hij is gestart met het roeien op water en ook hierop wil hij snel resultaten neerzetten. “Ik ben heel blij dat er nu zo kortbij een ‘sportieve’ variant van ijs is. Dit bestond bij mijn weten enkel nog maar in Amerika. Nu weet ik waar ik na een harde training terecht moet. Ik kijk nu al uit naar de Mokka versie!”

Speculaasijs

En Davy kwam met een nog primeur: het Grazens speculaasijs. “Ik heb al een gewoon speculaasijs maar toen ik de artikels las van Erika Vanvuchelen, de ambachtelijke speculaasmaker uit Grazen (Geetbets), dacht ik bij mijzelf: waarom niet samenwerken aan een ijs? Erika reageerde meteen enthousiast op mijn voorstel en vanaf nu ligt er dus ook een Grazens speculaasijs in de toog. En op dag 1 bleek dit al meteen een groot succes, want er werd dubbel zoveel gekozen voor de Grazense versie van speculaasijs, omdat dit volgens de proevers veel meer smaak bevat.”

Ook burgemeester Marc Wijnants (CD&V) en eerste schepen Andy Vandevelde (CD&V) kwamen graag van al dit nieuwe ijs proeven. “Het is echt bijzonder lekker en wat Davy het meest siert, is dat hij steeds probeert om met lokale producenten in zee te gaan. Er zijn inderdaad heel wat goede streekproducten in de aanbieding, dus het is altijd een win-winsituatie.”

Davy en Jessy runnen sinds één jaar het ijssalon Passion. “We zijn in alle stilte gestart eigenlijk, omdat we rustig onze weg wilden zoeken. Vandaag zien we dat we goed bezig zijn en dat de mensen al vrij snel hun weg naar hier gevonden hebben. Hier kan je van een lekker ijsje komen genieten, zowel in onze prachtige ruimte binnen als op ons ruim en sfeervol terras buiten, waar er ook een afgesloten speelterrein voor de kinderen is, en een ruime parking voor wagens en fietsen. En naast ijs kan je hier ook smullen van lekkere gerechtjes.” 

Alle info vind je op www.bisttro-passion.be.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer