Martine Kinnart mocht de prijs ontvangen uit handen van gedeputeerde Monique Swinnen en in aanwezigheid van Linters burgemeester Marc Wijnants.
RV Martine Kinnart mocht de prijs ontvangen uit handen van gedeputeerde Monique Swinnen en in aanwezigheid van Linters burgemeester Marc Wijnants.

Melkerhei is eerste Korte Keten Kop van Vlaams-Brabant

Melkerhei uit Linter mag zich, na een ware verkiezingsstrijd, de Korte Keten Kop van Vlaams-Brabant noemen. De provincie Vlaams-Brabant wil met deze titel, aan de vooravond van de Week van de Korte Keten, die loopt van 4 tot en met 12 mei, hoeve- en streekproducenten of organisaties, die zich elke dag met hart en ziel inzetten voor de korte keten, een duwtje in de rug geven door hun bekendheid te verhogen.

Martine Kinnart en haar zoon Pieter Arnauts startten begin 2017 gestart met Melkerhei, naast het melkveebedrijf van Gerrit Arnauts. Op dit bedrijf worden zuivelproducten gemaakt. “’Ontdek het pure’ is onze slogan. We voegen geen bewaar- of bindmiddel toe en dat proeven mensen”, zegt Martine Kinnart van Melkerhei. “Met onze foodtruck doen we talloze evenementen aan. Op die manier zijn we zo mobiel als een winkel. De consument staat tegenwoordig mijlenver af van de voeding en de landbouw. Daar willen we verandering in brengen”.

Haasje-over

De vier andere laureaten waren Aardbeien Svelien uit Lennik, zelfplukboerderij PlukPlek uit Ternat, schapenboerderij Het Nijswolkje uit Rillaar en Fruit Vanhellemont uit Meensel-Kiezegem. “Meer dan 2.500 unieke bezoekers hebben gestemd”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor Land- en Tuinbouw. “De laureaten speelden vaak haasje-over. Het was een spannende strijd.”

Tijdens de Week van de Korte Keten zetten 80 deelnemers zo’n 100 activiteiten verspreid over de provincie op poten. Een overzicht vind je op www.weekvandekorteketen.be. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer