Vader Bruno Strauven, een van de trouwe klanten Ronny Puyneers en Robby Strauven vinden de sluiting een pijnlijke beslissing, maar nodig.
Bollen Vader Bruno Strauven, een van de trouwe klanten Ronny Puyneers en Robby Strauven vinden de sluiting een pijnlijke beslissing, maar nodig.

Muziekcafé sluit definitief de deuren na klachten van buren: “Ze noemen ons kermisvolk, dat kunnen we niet langer verdragen”

Robby’s Muziekcafé stopt met het organiseren van optredens. Het café aan het Stationsplein blijft nog open tot september, maar dat gebeurt in stilte. “We bleven klachten over geluidsoverlast krijgen en dat volledig ongegrond”, zegt Robby Strauven. “Het heeft geen zin meer om hier nog langer door te gaan. Onze zoektocht naar een nieuwe locatie is begonnen.”

Het werd een emotioneel moment gisteren bij Robby’s Muziekcafé. De familie Strauven kondigde aan te stoppen met de organisatie van muziekoptredens van Vlaamse artiesten. Die kenden steeds grote successen, maar veroorzaakten anderzijds klachten bij de buren. “Van bij de opstart van ons café begin vorig jaar hebben we problemen gehad omdat een tiental ‘verre’ buren van oordeel zijn dat we hier voor overlast zorgen, terwijl we gewoon op zondagnamiddag wat ambiance willen brengen met leuke muziek van beloftevolle artiesten.”

We blijven klachten krijgen terwijl die niet gegrond zijn. Nog nooit hebben we één proces verbaal ontvangen!

Robby Strauven

Maar niet iedereen denkt daar zo over. “We blijven klachten krijgen terwijl die niet gegrond zijn. Nog nooit hebben we één proces verbaal ontvangen!”, reageert Robby. “Mensen noemen ons ‘kermisvolk’ en dat gewoon omdat we mensen een fijne namiddag willen geven. Zoiets doet pijn en we kunnen het niet langer verdragen. Vandaar dat we beslist hebben om met de optredens te stoppen. Eind september sluiten we ook het café.”

Schande

“Uiteraard vinden ik en nog heel veel mensen samen met mij dit spijtig nieuws”, zegt trouwe klant Kim Happaerts uit Drieslinter. “Je kon je steeds bij Robby’s Muziekcafé op zondagnamiddag gewoon ontspannen. De uitbaters zijn ook heel eerlijke en vriendelijke mensen. Het is dan ook een schande dat zij ‘kermisvolk’ genoemd worden. Na de optredens was het plein weer spik en span. Ik kan daarover getuigen want ik woon iets verder in de straat. En zondag na 19 uur was het weer stil. Jammer dat de klagers nu hun gelijk halen. De sfeer in onze deelgemeente zal zeker verdwijnen.”

Na de optredens was het plein weer spik en span. Ik kan daarover getuigen want ik woon iets verder in de straat. En zondag na 19 uur was het weer stil. Jammer dat de klagers nu hun gelijk halen. De sfeer in onze deelgemeente zal zeker verdwijnen

Kim Happaerts

“Voor ons moet het café zeker niet sluiten”, reageert burgemeester Marc Wijnants (CD&V). “We hebben in het verleden afspraken gemaakt met zowel de buurtbewoners als de café-uitbaters naar aanleiding van de aanhoudende klachten bij en na optredens. Als die afspraken nageleefd worden, is er geen probleem en hoeft het café niet te sluiten.”

“Als je hier van afspraken kunt spreken... Amper vier evenementen op een jaar morgen organiseren, dat noem ik geen afspraken, maar broodroof”, reageert Robby nog.

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • idoya liesenborghs

    Ik woon er niet, maar ik kwam regelmatig in de buurt en sorry, het was echt overdreven. Tot minimum 200 meter verder kan je alle liedjes perfect meezingen. Verdraagzaamheid wilt zeggen dat je dit een paar keer per jaar laat passeren, maar voor deze mensen was bijna elke zondag namiddag verpest. Er is genoeg gepraat geweest tussen de partijen met de burgemeester als bemiddelaar maar als het café geen enkele toegeving wilt doen en de afspraken blíjft negeren moeten ze nu maar de gevolgen dragen.

  • Alexia Janssen

    Wat is er mis met kermisvolk misschien?!

Lees meer