In Tienen worden fietsgraveeracties al geruime tijd aangeboden.
Bollen In Tienen worden fietsgraveeracties al geruime tijd aangeboden.

N-VA vraagt gratis fietsgraveersessies in elke deelgemeente van Linter

Bij de start van het nieuwe fietsseizoen stelt N-VA Linter voor om de fietsen van de inwoners gratis te laten graveren door de dienst preventie en veiligheid of door de politie. De zone Getevallei organiseert de komende maanden gratis fietsgraveeracties in Tienen. “Wij vragen de meerderheid om dit ook aan onze inwoners aan te bieden in elke deelgemeente van Linter”, zegt raadslid Helga Delvaux.

Bij het fietsgraveren wordt het rijksregisternummer onuitwisbaar in de fiets aangebracht. Door het aanbrengen van de sticker ‘gemerkte fiets’ laat men ook duidelijk zien dat de fiets is gegraveerd. Dit schrikt potentiële dieven af. Door de unieke code die op de fiets wordt aangebracht, worden teruggevonden fietsen immers snel terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaar.

Fietspas

De politie kan ook een fietspas bezorgen aan wie zijn fiets laat graveren. Deze fietspas bevat een degelijke beschrijving van de fiets aan de hand van een aantal parameters. Met deze beschrijving kan de politie een gestolen fiets opsporen. Eens teruggevonden, kan een gemerkte fiets terug aan zijn rechtmatige eigenaar bezorgd worden.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Didier BRIGLIA

    Voer eerst en vooral serieuze oppositie en leg de vele gebreken in de dorpen Neerlinter,Heide en Drieslinter voor.Ik kan U vele problemen opsommen.

Lees meer