Wielerclub Heide Sportief Linter kreeg zopas nog titel Koninklijk mee.
Vertommen Wielerclub Heide Sportief Linter kreeg zopas nog titel Koninklijk mee.

Provinciaal Kampioenschap voor junioren strijkt neer in Linter

Wielerclub Heide Sportief haalt aanstaande zondag 19 mei het Provinciaal Kampioenschap voor Junioren naar Linter. Naar aanleiding van dit evenement wordt het verkeer gewijzigd.

“We verwachten een zeer spannende strijd voor de titel met onder meer Van Eetveld en Dehairs”, zegt secretaris Johan Zwartebroeckx. “Verder kijken we ook uit naar de eventuele revanche onder de twee hoofdrolspelers op het PK nieuwelingen van vorig jaar in Heide Linter, zijnde Thibau Nys en Miguel Ladang, beiden nu dus eerstejaarsjunior. En natuurlijk houden we ook onze talrijke plaatselijke renners in het oog.”

De omloop van 7,2 kilometer dient zestien keer afgelegd te worden en wijkt af van de traditionele omloop. “Door eerder aangekondigde en gevreesde werken aan het gemeenteplein in Neerlinter wordt er voor onze omloop uitgeweken naar Stok en Hoeleden”, zegt Johan. “Op zich is dat niet erg, want de omloop is prachtig. Alles is aanwezig: een steile klim, een bochtige technische afdaling op een smallere weg en een golvende omloop met een mooie omhooglopende aankomststrook van een kilometer.”

Op de volledige omloop is eenrichtingsverkeer van kracht en de Heidestraat, waar de aankomst gepland is, wordt afgesloten voor het verkeer.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer