De kinderen in de gebouwen van de vroegere kleuterschool in de Zuidstraat.
Foto Steen De kinderen in de gebouwen van de vroegere kleuterschool in de Zuidstraat.

Kinderen Stekelbees verhuisd naar vroegere kleuterschool

De nieuwe locatie voor de buitenschoolse kinderopvang Stekelbees in de Zuidstraat 1A in Lo is officieel geopend. Vroeger was die opvang gevestigd in de Zuidstraat 21 maar een deel van die hoeve wordt afgebroken om er een nieuwbouw voor de jeugdvereniging KSA te zetten.

"De buitenschoolse kinderopvang is ingericht in de vroegere kleuterschool van het vrij onderwijs. Onze eigen diensten hebben de lokalen opgeknapt en beveiligd. Het is er ruimer en comfortabeler dan op de vorige locatie", zegt schepen van Jeugd Wout Cornette (Dynamisch). In de kinderopvang is plaats voor 28 kinderen van 2,5 tot 12 jaar. Ze kunnen er terecht van 7 uur tot de school begint en 's avonds na schooltijd tot 18.30 uur. Ook op woensdagnamiddag, schoolvrije dagen en tijdens de vakantie worden er leuke activiteiten aangeboden.

Bibliotheek

"De verhuis van de kinderopvang in Lo is een eerste stap in de uitvoering van het masterplan rond de invulling van ons patrimonium. Na de paasvakantie verhuizen we de bibliotheek naar de site van de kinderopvang Stekelbees. Daarna kunnen we het pand in de Willem Van Loolaan verkopen zodat we budget hebben om een nieuw lokaal voor de KSA te bouwen op de site hoeve Deman", aldus Cornette.


Er maken meer dan 60 verschillende kinderen maandelijks gebruik van de opvang. Het is de Landelijke Kinderopvang die coördineert.


(GUS)

Lees meer