Daniël Vermeersch (tweede  van rechts) overleed afgelopen woensdag.
JVK Daniël Vermeersch (tweede van rechts) overleed afgelopen woensdag.

Ereschepen Daniël Vermeersch (84) overleden

Ereschepen Daniël Vermeersch is woensdag overleden. Hij was 19 jaar lang schepen van Sport, en zetelde tussen  1976 en 2003 onafgebroken in de gemeenteraad. “De mens was voor Daniël belangrijker dan de politiek”, reageert burgemeester Yves Deswaene (Open Vld).

Vermeersch werd 84 jaar oud. Op woensdag 15 mei, om 10.30 uur, vindt zijn uitvaart plaats in de Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Petruskerk in Zaffelare. Hij maakte zijn entrée in de gemeenteraad in 1976 voor de toenmalige CVP, toen nog als gemeenteraadslid. Acht jaar later, in 1984, werd hij schepen van Sport, 19 jaar lang. 

“We zaten tussen 2001 en 2003 samen in de meerderheid", vertelt burgemeester Yves Deswaene (Open Vld). “De samenwerking met Daniel verliep vlot. Voor hem was de mens belangrijker dan de politiek. Geen academicus, maar een man met gezond boerenverstand die compromissen kon sluiten. 

Vermeersch was ook een bekend figuur in sportmiddens. “Hij was onder andere énorm trots op zijn kleinzoon Florian Vermeersch. Hij rijdt bij de beloftenploeg van Lotto-Soudal en heeft een topsportstatuut”, vertelt Deswaene. “Ook de politieke kriebels nam Florian over van zijn grootvader: zo zetelt hij sinds januari in de Lootse gemeenteraad voor Open Vld.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer