Op 29 juni marcheert een fanfare van 200 muzikanten door Lochristi.
Yannick De Spiegeleir Op 29 juni marcheert een fanfare van 200 muzikanten door Lochristi.

Harmonie ‘Willen is Kunnen’ viert 200-jarig bestaan met fanfare van 200 muzikanten

Organisatie nog op zoek naar honderdtal muzikanten

Dit jaar bestaat het Lootse harmonieorkest ‘Willen is Kunnen’ 200 jaar, en dat wordt op passende wijze gevierd: met 200 muzikanten in een grootse fanfare, op 29 juni in de Oudstrijderslaan.

‘De Leukste Fanfare', zo heet het initiatief van de harmonie. Er zal samengewerkt worden met het Feestcomité Dorpsstraat, dat eind juni haar jaarlijkse kermis organiseert. In totaal zoekt WiK tweehonderd muzikanten, waarvan er al zo'n honderd gevonden zijn. Ook majoretten en vaandeldragers zijn nog welkom.

Wie wil meedoen, kan nog tot en met 31 mei terecht op de site van de harmonie. De ingeschreven muzikanten worden om 14 uur ontvangen, waarna er in de wijk gemarcheerd wordt. Erna volgt een serenade in de feesttent, en wordt de verjaardagstaart van ‘Willen is Kunnen’ aangesneden. Dresscode voor de muzikanten: wit hemd en zwarte broek.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer