Wie morgen de E17 op moet, houdt best rekening met een vertraging door de files die zullen ontstaan.
photo_news Wie morgen de E17 op moet, houdt best rekening met een vertraging door de files die zullen ontstaan.

Hinder op E17 vanaf maandag: onderhoudswerken tussen Zwijnaarde en Destelbergen

Op de E17 tussen Zwijnaarde en Destelbergen start een aannemer vanaf morgen met structurele onderhoudswerken. Vanavond vanaf 18 uur wordt alle signalisatie klaargezet. Vanaf dan zal het verkeer op de E17 over twee rijsstroken rijden in de beide richtingen.

De werken zullen voor files zorgen op de E17, maar zullen ook hun impact hebben op de Gentse stadsring en de omgeving van Merelbeke en Beervelde. Al het verkeer moet over twee versmalde rijstroken en de afrit naar de R4 gaat dicht.

In totaal wordt 8 kilometer nieuwe asfaltverharding aangelegd. De twee richtingen krijgen een nieuwe onderlaag en toplaag in asfalt. De afrit naar het UZ Gent richting Antwerpen wordt volledig heraangelegd. De werken zullen een tweetal maanden duren en veel hinder geven. De werken gebeuren daarom bewust tijdens de zomervakantie.

Het viaduct van Gentbrugge wordt tijdens deze werken niet meegenomen. Deze werken zijn gepland in 2020 en 2021.

Fasering

Het verkeer zal ongeveer een maand in elke rijrichting over twee versmalde rijstroken moeten rijden. Van 17 juni tot 18 juli rijdt het verkeer op de E17 richting Antwerpen over versmalde rijstroken. Ook zullen verschillende op- en afritten tussen Zwijnaarde en Destelbergen tijdelijk worden afgesloten. In augustus wordt gewerkt op de rijrichting Kortrijk. Ook in die periode zullen verschillende op- en afritten in de richting van Kortrijk worden afgesloten.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer