Vandaag siert een regenboogvlag het gemeentehuis.
Gemeente Lochristi Vandaag siert een regenboogvlag het gemeentehuis.

Lochristi hangt regenboogvlaggen uit tegen homo- en transfobie

Lochristi hangt vandaag een vijftal regenboogvlaggen uit op publieke gebouwen. Dat gebeurt in het kader van de de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie.

Vandaag wordt er extra aandacht gevraagd voor de discriminatie van holebi’s (homo’s, lesbiennes en biseksuelen) en transgenders. “Çavaria, de Vlaamse koepel van holebi- en transgenderverenigingen, roept alle gemeenten op om op 17 mei de regenboogvlag uit te hangen als teken van solidariteit”, laat de communicatiedienst van Lochristi weten. “Wij geven alvast gehoor aan deze oproep en tonen dat onze gemeente begaan is met al haar inwoners, ongeacht hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit. Discriminatie, op welke basis dan ook, is onaanvaardbaar. Het uithangen van de regenboogvlag is een klein gebaar dat een duidelijk signaal geeft, namelijk dat iedereen hier welkom is en dat discriminatie hier niet getolereerd wordt.”

De regenboogvlag hangt vandaag uit aan het gemeentehuis, de bibliotheek van Beervelde, de bibliotheek van Zeveneken, de jeugdlokalen Orphanimo en het BKO Zaffelare.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer