2 Rita De Vylder (CD&V)
RDV Rita De Vylder (CD&V)

Rita De Vylder (CD&V) eert overleden Daniël Vermeersch: “Een mens tussen de mensen”

Het overlijden van ereschepen Daniël Vermeersch maakt indruk in politiek Lochristi. Rita De Vylder (CD&V) sprak onze krant spontaan aan om Vermeersch een laatste keer te eren.

Vermeersch stapte in 1968 in de politiek, als bestuurslid van de CVP in Zaffelare. Tussen 1976 en 2003 werd hij onafgebroken verkozen voor de Lootse gemeenteraad, en hij was 19 jaar lang schepen. Een carrière in het teken van de Lootse politiek dus. “Onder zijn bevoegdheid werd heel wat gerealiseerd”, aldus Rita De Vylder, gemeenteraadslid bij de christendemocraten in Lochristi. “De hallen Uytenhove die ondertussen zijn uitgebouwd tot een heus complex. De opbouw én heropbouw van de sporthal in Zaffelare na de verwoestende brand. De opening van het Gemeentelijk Sportcomplex in de Bosdreef. De jaarlijkse kampioenenviering van onze plaatselijke sporters. De realisatie van de bol- en petanquebanen achter het gemeentehuis. En nog zoveel meer.”

Mens tussen de mensen

“Daniël was een gedreven persoon die steeds klaar stond om mensen te helpen waar hij kon”, vertelt De Vylder. “Vandaar dat hij ook bij zijn eerste deelname aan de verkiezingen direct verkozen werd. Hij was overal aanwezig en bereikbaar voor de mensen. Na de fusie werd hij schepen met de functies Sport en Feestelijkheden.”  Bevoegdheden die op zijn lijf geschreven waren, weet De Vylder. “Hij had oog voor alle sporten: voetbal, maar ook alle zaalsporten in ‘zijn’ sporthal in Zaffelare. Na de brand in de hal was hij er het hart van in, en streefde hij naar een snelle heropbouw.”

“Was het een weekdag of een zondag? Daniël was altijd bereikbaar als er problemen opdoken. Hij was een mens tussen de mensen. Een echte CD&V-er in hart en nieren. Hij zal in vele harten gemist worden, en onthouden worden als een warm persoon.”

2 Daniël Vermeersch (tweede van rechts) bij een huldiging.
JVK Daniël Vermeersch (tweede van rechts) bij een huldiging.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer