Beeld ter illustratie.
Björn Cocquyt Beeld ter illustratie.

WZC Sint-Pieter stelt badkamer open voor ouderen en personen met beperking

Het WZC Sint-Pieter stelt vanaf deze week zijn badkamer open voor ouderen en personen met een beperking. Zo komt de gemeente tegemoet aan personen voor wie het zonder aangepaste badkamer niet altijd even gemakkelijk is om te douchen of te baden.

“Lochristi wil meer inzetten op buurtgerichte zorg”, klinkt het bij de Lootse communicatiedienst. “ Daarbij willen we mensen ondersteunen om zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te blijven wonen. Een van de maatregelen om dit te realiseren, is het beschikbaar stellen van de badkamer in het woonzorgcentrum.” Die is volledig aangepast aan de noden van ouderen en personen met een beperking.

Drie namiddagen

Voorlopig wordt de nieuwe maatregel voorbehouden tot drie namiddagen per week: maandag, woensdag en vrijdag, telkens van 14 tot 16 uur. “Elke gebruiker mag 45 minuten over de badkamer beschikken en wordt verondersteld de badkamer, afhankelijk van zijn fysieke toestand, zo netjes mogelijk achter te laten”, aldus de communicatiedienst. “De prijs van deze nieuwe dienstverlening bedraagt 3 euro voor een douche en 4 euro voor een bad. Begeleiding en badlinnen moeten zelf meegebracht worden.”

Reserveren kan zowel via het Sociaal Huis (09/355.93.09 of info@ocmwlochristi.be), het woonzorgcentrum zelf (09/355.51.37 of wzc@ocmwlochristi.be), als het lokaal dienstencentrum (09/238.32.18 of dienstencentrum@ocmwlochristi.be).

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer