Huis Thuysbaert aan het Stationsplein.
Foto De Spiegeleir Huis Thuysbaert aan het Stationsplein.

Advocatenkantoor koopt Huis Thuysbaert

De provincie Oost-Vlaanderen heeft een koper gevonden voor Huis Thuysbaert in Lokeren. GD&A, een advocatenkantoor, neemt in de loop van volgend jaar zijn intrek in het herenhuis aan het Stationsplein.

Het historische pand deed in het verleden dienst als tentoonstellingsruimte voor de stad, die het gebouw huurde. De jongste jaren stond het leeg omdat de provincie het van de hand wilde doen.


Huis Thuysbaert werd aan het einde van de negentiende eeuw gebouwd in opdracht van de oliehandelaar en brouwer Hector Thuysbaert. De woning bleef lange tijd in handen van de familie.


In 2012 werd nog een openbare verkoop van Huis Thuysbaert georganiseerd, maar toen kwam er geen aanvaardbaar bod. De dienst patrimonium van de provincie besliste onlangs nog om een nieuwe makelaar aan te stellen voor de verkoop en verlaagde de prijs van 1,08 miljoen naar 865.000 euro, op basis van een schattingsverslag. Die bijsturing heeft nu blijkbaar zijn vruchten afgeworpen. "Ons advocatenkantoor heeft zijn hoofdzetel in Mechelen en een bijkantoor in Oevel. Met onze vestiging in Lokeren kunnen we ons werkingsgebied uitbreiden. Mits wat verfraaiingswerken met respect voor de eigenheid van het historische pand zal in de loop van volgend jaar het nieuwe kantoor zijn deuren openen", aldus communicatieverantwoordelijke Ellen Vlierbergen van GD&A advocaten. (YDS)

Lees meer