Christiane werd gevierd in het buurtlokaal van de Hoedhaarwijk.
Yannick De Spiegeleir Christiane werd gevierd in het buurtlokaal van de Hoedhaarwijk.

Christiane (68) is al 25 jaar vrijwilligster in buurthuis Hoedhaar: “Zoveel meegemaakt, ooit zelfs geraakt door verdwaalde kogel”

In de sociale woonflats aan de Haarsnijderslaan is vrijdagnamiddag Christiane De Vos in de bloemetjes gezet. Zij zet zich al een kwarteeuw in als vrijwilligster in het buurtlokaal van de beruchte Dallasblokken.

Drie jaar geleden verdwenen twee van de drie ‘Dallasblokken’ onder de sloophamer. Enkel de gerenoveerde bouw bleef overeind. Ook Christiane staat er nog steeds achter haar vertrouwde toog in het buurtlokaal.

Hun naam danken de Dallasblokken aan de gelijknamige Amerikaanse serie, omdat er ook altijd wel iets aan de hand was. Ook Christiane kan ervan meespreken. In 2010 tekende Alain Debbaut haar verhaal op in het boekje ‘Dallas - portret van een Lokerse sociale woonwijk’ uit 2010.

Verdwaalde kogel

“Ik ben toen ik hier pas drie weken woonde geraakt door een verdwaalde kogel. Misschien gasten die naar duiven mikten. De kogel ketste af op mijn kussen en kwam zo juist onder mijn borst terecht. Ik heb er een zware schaafwonde aan over gehouden.”

Aan stoppen denkt Christiane nog niet. “Ik ben te graag onder de mensen. Al heb ik wel eens enkele maanden verstek moeten geven door een operatie aan mijn ogen.”

Ook het stadsbestuur nam vandaag de tijd om de naarstige vrijwilligster in de bloemetjes te zetten. “De mensen worden regelmatig verwend door Christiane met lekkers dat ze zelf maakt. Ze verwent de bezoekers met hart en ziel. In ’t Lokers zeggen ze dat Christiane “eur kalanten bederft””, aldus burgemeester Filip Anthuenis (Open Vld).

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer