2 Francesco Schatteman, Dimitri De Fré, Robby Van Elsuwege, Oliwia Swul en Evi Van Haudt organiseren op 6 september een benefietmatch ten voordele van Mona (9).
Yannick De Spiegeleir Francesco Schatteman, Dimitri De Fré, Robby Van Elsuwege, Oliwia Swul en Evi Van Haudt organiseren op 6 september een benefietmatch ten voordele van Mona (9).

Minivoetbalteam Algums zet benefietmatch met BV’s op poten voor zieke Mona (9): “Financiële steun bieden voor behandeling”

Minivoetbalteam Algums springt in de bres voor Mona. Het 9-jarige meisje uit Lokeren vecht tegen kanker. “Om Mona en haar ouders een hart onder de riem te steken, organiseren we samen met Sportingkeeper Davino Verhulst op vrijdag 6 september een benefietmatch met bekende Vlamingen”, klinkt het.

Algums speelt al enkele jaren in de Lokerse Minivoetbalkern (LMV) in de sporthal van Lokeren. Daar leerden ze zaalwachter Maarten, de papa van Mona, beter kennen. “Maarten is altijd vriendelijk en steeds bereid tot een babbel. Toen we hoorden dat zijn dochtertje getroffen werd door kanker hebben we besloten om actie te ondernemen”, zegt Francesco Schatteman van minivoetbalclub Algums.

Voor een eerste steunactie verdubbelde het minivoetbalteam haar gemaakte aantal goals in een bedrag om aan het gezin van Mona te schenken. “Zo konden we al een eerste bijdrage van 400 euro schenken. Ook bij LMV hebben ze een bedrag gestort om hen te steunen”, verduidelijkt Robby Van Elsuwege.

Davino Verhulst

Bij Algums besloten ze om nog een stap verder te gaan. “Via Peter Laureys van de Lokerse Minivoetbalkern, die ook deel uitmaakt van het team rond Sporting Lokeren, hebben we contacten gelegd met Davino Verhulst. Hij zet zich al langer in voor Kom op Tegen Kanker.”

De doelman van Sporting Lokeren was meteen bereid om mee zijn schouders te zetten onder de actie. “Deze problematiek ligt me nauw aan het hart (Davino’s dochtertje Elena werd zelf enkele jaren terug getroffen door een hersentumor, red.). Natuurlijk wilde ik meteen helpen”, vertelt Davino Verhulst.

2 Davino Verhulst zet zijn schouders mee onder de benefietwedstrijd.
BELGA Davino Verhulst zet zijn schouders mee onder de benefietwedstrijd.

Intussen konden Algums en Davino al enkele mooie namen strikken voor de benefietmatch van vrijdag 6 september die zal plaatsvinden op een terrein van het jeugdcomplex van Sporting Lokeren. “Onder meer Romeo Davy Gilles, Christophe Stienlet, Wim Soutaer, Anthony Kumpen en Davy De Beule hebben hun komst al bevestigd”, weet mede-organisator Dimitri De Fré. “We mogen ook op steun rekenen van de lokale middenstand. Zo zal Villa Clochard een maaltijd serveren aan de BV’s en de sponsor van ons team levert een financiële bijdrage.”

De organisatoren hopen op een grote opkomst op 6 september. De poort van het oefenterrein opent om 18 uur, de wedstrijd zelf start om 18.30 uur. “We vragen aan elke toeschouwer een steunbijdrage van 5 euro. Het bedrag dat we inzamelen gaat integraal naar Mona en haar ouders.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer