Luc Gheldof is terug thuis in Eksaarde na zijn bedevaartstocht naar Santiago de Compostela.
Foto Yannick De Spiegeleir Luc Gheldof is terug thuis in Eksaarde na zijn bedevaartstocht naar Santiago de Compostela.

Pelgrim Luc Gheldof opnieuw thuis na wandeltocht van 2.770 kilometer

Luc Gheldof is terug in Eksaarde na zijn wandeltocht naar het Spaanse bedevaartsoord Santiago De Compostela. De Eksaardenaar was 133 dagen onderweg en stapte 2.770 kilometer.

De expeditie van Luc Gheldof stond in het teken van zijn twee overleden zoontjes Jonas en Jonathan die hij vijftien jaar geleden verloor aan de zeldzame ziekte MLD (een stofwisselingsziekte in de hersenen, red.). De Eksaardenaar wou met zijn onderneming zieke mensen en kinderen een hart onder de riem steken.


"Mijn geloof is enkel nog sterker geworden tijdens mijn bedevaart. Ik wil mijn vrouw Lucrèce bedanken dat ze me de vrijheid gegeven heeft om dit te doen, net als alle andere mensen die me gesteund hebben", zegt Luc. "De mensen in Frankrijk en Spanje waren onderweg zeer behulpzaam. Toen ik in de Spaanse stad Santander aankwam, verliep mijn zoektocht naar een slaapplaats zeer moeizaam, want alle hotels en pensions waren volzet. Een oudere Spaanse man is me toen te hulp geschoten en heeft een slaapplaats voor me geregeld. Ik ben ook heel wat andere pelgrims tegen het lijf gelopen uit alle hoeken van de wereld. Zo sprak ik met een Australisch koppel dat het parcours op een tandem aflegde."


Op zaterdag 26 september vieren de Eksaardenaars hun pelgrim met een samenkomst in de Kruiskapel gevolgd door een stoet naar feestzaal Ons Vermaak. Dan zal de baard die Gheldof liet groeien tijdens de bedevaart afgeknipt worden en net als zijn wandelschoenen verkocht worden voorVilla Vief: een woonproject voor jongeren met een verstandelijke beperking. (YDS)

Lees meer