Samen blokken: van 20 mei tot 28 juni is het ook in Lokeren mogelijk op verschillende locaties.
Mozkito Samen blokken: van 20 mei tot 28 juni is het ook in Lokeren mogelijk op verschillende locaties.

Studenten kunnen binnenkort ‘blokken’ in stadsmuseum en woonzorgcentrum

De stad Lokeren stelt van 20 mei tot 28 juni voor de eerste keer verschillende locaties ter beschikking van studenten om te blokken.

Onder de noemer ‘bLOKspots’ kunnen de jongeren collectief studeren in het sport- en jeugdcomplex, het stadsmuseum, het Cultuurcentrum, de bibliotheek en het woon- en zorgcentrum in Eksaarde. Gemeenteraadslid Ron Van Kersschaver (sp.a) ,die in de gemeenteraad van februari nog aandrong op een dergelijk initiatief, reageert verheugd. “Vele Lokerse studenten weken in het verleden uit naar Gent, terwijl er in onze stad voldoende geschikte locaties zijn voor studenten. De functie van het samen studeren werkt trouwens in beide richtingen. Om het voorbeeld van het Cultureel Centrum aan te halen, zien we dat momenteel jongeren nog te weinig de weg hiernaartoe vinden. Samen studeren op een locatie verlaagt de drempel voor de jongeren om vaker op die plek te komen.”

Studenten die interesse hebben in het initiatief dienen zich vooraf te registreren op de website van de stad Lokeren. Op die website kunnen ze ook het huishoudelijk reglement lezen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer